Gå til hovedindhold

Information til familier

Hvis du er forældre til et barn eller en ung, der gerne vil gå til spejder, musik, svømning, fodbold, karate, eller noget helt andet, har du mulighed for, at få støtte til at vedkommende kan starte i foreningen.

Indhold

  Det er muligt at få hjælp til både tilmelding og opstart i foreningen. Hvis der er behov for økonomisk støtte til kontingentbetaling kan der ansøges om dette til særligt udsatte familier og nytilkomne flygtninge (flygtninge der er kommet til Danmark indenfor de sidste 5 år).

  Hvad skal du gøre?

  For at få hjælp fra en fritidsvejleder, skal du først udfylde en ansøgningsblanket, hvor I bl.a. beskriver barnets interesser og ønsker. Du finder blanketten under 'Om fritidsvejledning'.

  I de fleste foreninger tilmelder man sig en hel sæson, der strækker sig over et helt eller et halvt år. Det er oftest rarest at være med fra sæsonstart, men mange klubber tager imod nye medlemmer midt i en sæson, hvis der stadig er ledige pladser.

  Mange indendørsaktiviteter har sæsonstart i august eller september, mens de fleste udendørsaktiviteter starter sæsonen i april eller maj.

  I nogle klubber/foreninger er der ventelister, hvor det kan tage år at få en plads. I andre er der plads til at man kan starte nærmest med det samme. Vi støtter gerne med at undersøge dette, når vi ved mere om barnets/borgerens aktivitet ønsker.

  På Motivu kan du finde hold, hvor der er mulighed for at komme til prøvetræning. Du kan finde ud af mere her.

  Herudover findes der et samlet overblik over folkeoplysningsforeninger på Frederiksberg, som også kan give inspiration, du finder listen her.

  Kontingentstøtten gennem fritidspasordningen kræver en aftale med fritidsvejlederne og støtten udbetales i udgangspunktet altid til foreningerne. Kun i særlige tilfælde kan støtten blive udbetalt direkte til familien. Dette kan aftales, hvis du allerede har betalt kontingentet til foreningen, inden der ansøges om fritidspas. Kontingentbetalingen skal være sket indenfor de seneste to måneder fra ansøgningsblanketten er sendt til Fritidspasordningen. Der skal i så fald fremsendes dokumentation for betalingen til fritidsvejlederne.

  Denne ordning er med start fra 1. januar 2023.

  Som regel aftales det med familien, at vi sørger for kontingentbetalingen direkte til foreningen. Hvis kontingentet overstiger 2.000 kr. pr år vil familien selv skulle betale restbeløb. Restbeløbet skal familien betale direkte til foreningen.